Gemeente Leiden wil ouderen beschermen met verbod

LEIDEN - De gemeente Leiden heeft woensdagavond per direct een samenscholingsverbod ingevoerd in het gebied rond de woning van Benno L. in het belang van de buurtbewoners. Dat zegt Hennie Castelein, woordvoerder van de gemeente.
'In de wijk wonen veel oudere mensen. Zij hebben nu al dagen onrust in de wijk. Dat wil de burgemeester een halt toeroepen', aldus Castelein.
De gemeente benadrukt dat iedereen vrij moet zijn om zijn of haar mening te uiten. 'Maar hier zijn ook bepaalde regels voor, zo moet de gemeente bijvoorbeeld op de hoogte zijn van een demonstratie. Tot nu toe is de gemeente niet op de hoogte gesteld', aldus de woordvoerder. 'Veel demonstranten zijn bovendien geen bewoners uit de wijk', zegt de woordvoerder.
Het samenscholingsverbod geldt in het gebied tussen de Voorschoterweg, Korte Vliet, Tjaikowskikade, Mendelssohnkade, Berliozpad, Rossinistraat en Churchilllaan.
Benno L.
Afgelopen weekend werd bekend dat de veroordeelde pedoseksueel Benno L. zich met toestemming van burgemeester Henri Lenferink in Leiden heeft gevestigd. Hij woont in een seniorenflat aan de Apollolaan.
Een groep Leidenaren wil dat de oud-zwemleraar vertrekt en heeft een ultimatum gesteld. Zij willen dat Benno L. voor zaterdag 8.00 uur vertrekt. Burgemeester Lenferink neemt vrijdag een besluit.
>Lees meer over Benno L. in ons dossier