Kort geding rond Benno L. gaat niet door

Benno L.
Benno L. © Omroep Brabant
LEIDEN - De Bond van Wetsovertreders (BWO) zet het eerder aangekondigde kort geding tegen de aantijgers van Benno L. niet door. De bond, die de belangen van ex-gevangenen behartigt, zegt dat er ‘geen spoedeisend belang’ meer is, nu er een samenscholingsverbod geldt voor de buurt in Leiden waar Benno L. woont.
De BWO kondigde eerder een kort geding aan tegen de maker van de Facebookpagina ‘Benno L. moet weg uit Leiden’.  Omdat er woensdag een balkje over de foto van de veroordeelde pedoseksueel is gezet, ziet de bond geen aanleiding meer om de maker te dagvaarden, zo laat Pieter Vleeming van de BWO weten.

‘Samenscholingsverbod waarborgt veiligheid Benno L.’

Ook het kort geding tegen betoger Marcel Groenendijk wordt niet doorgezet. Groenendijk stelde maandag in de uitzending van Pauw en Witteman een ultimatum aan burgemeester Lenferink van Leiden. 
In dat ultimatum werd gesteld dat er ‘consequenties zouden volgen’ als Benno L. niet vóór zaterdag 08.00 uur vertrokken zou zijn. ‘Het samenscholingsverbod is genoeg om de veiligheid van Benno L. te waarborgen’, zegt Vleeming. ‘Wij verwachten daarom zaterdag geen problemen.’