Instellingen

ProRail: geen sprake van staking in Den Haag

DEN HAAG - Er is woensdagavond absoluut geen sprake geweest van een staking onder het personeel van ProRail in Den Haag. Dat zegt een woordvoerder van ProRail in reactie op FNV Spoor.

De vakbond meldde woensdagavond dat een deel van het personeel in Den Haag zo gestresst raakte van reparatiewerkzaamheden aan wissels dat ze het bijltje erbij neergooiden. Dat zou de chaos rond Den Haag Centraal hebben verergerd.

Tussen 18.00 en 21.00 uur reden geen treinen van en naar Den Haag Centraal. Reizigers kregen te maken met vertragingen van meer dan een uur.

Verkeerde interpretatie

Volgens ProRail heeft de treindienstleider in Den Haag het treinverkeer om 18.00 uur tien minuten stilgelegd om helderheid te krijgen over de precieze wissels die gerepareerd moesten worden en over welke wissels er nog wel gereden mocht worden.

'Dat stilleggen heet in vaktermen gestaakt. Dat is door diverse bronnen totaal foutief 'vertaald' in dat personeel heeft gestaakt', aldus de woordvoerder van ProRail. 'Maar daar was absoluut geen sprake van.'