Ook donderdag minder treinen van en naar Den Haag

Spoorrails
Spoorrails
DEN HAAG - Door problemen met vier wissels op het spoor bij Den Haag en Rotterdam, rijden donderdag waarschijnlijk de hele dag minder treinen op de lijnen Den Haag-Rotterdam, Den Haag-Utrecht en Rotterdam-Utrecht.
Volgens een woordvoerder van ProRail duurt het herstellen van deze wissels, twee bij Den Haag en twee bij Rotterdam, naar verwachting nog tot donderdagavond.
Woensdag werd om 18.00 uur, tijdens de avondspits, het treinverkeer bij Den Haag 10 minuten stilgelegd om te bekijken op welke sporen er treinen konden rijden en op welke sporen niet. Bij een inspectie van de wissels was eerder gebleken dat er onderdelen vervangen moesten worden.

Langdurige vertragingen

Het treinverkeer rond Den Haag CS lag daarna lange tijd stil. Dat leverde vertragingen van meer dan een uur op voor reizigers, ook omdat het treinverkeer daarna slechts ten dele weer kon worden opgestart.
Volgens de woordvoerder wordt nog gekeken of en zo ja hoe het 'leed' voor treinreizigers donderdag wat verzacht kan worden.

Rover wil opheldering

Reizigersorganisatie Rover heeft bij ProRail om opheldering gevraagd over de spoedreparaties. De reizigersvereniging vindt 'de huidige overlast voor de reiziger onacceptabel'. Ook vreest Rover dat ProRail 'de grip verliest op de toestand van de infrastructuur'.