Instellingen

PvdA Leidschendam-Voorburg: 'Alle scholen gezond in 2015'

Archieffoto klas
Archieffoto klas

LEIDSCHENDAM-VOORBURG - Alle scholen in de gemeente Leidschendam-Voorburg moeten in 2015 gezond zijn. Dat wil de plaatselijke PvdA. Gezonde scholen zijn volgens de partij rookvrij, verkopen geen gefrituurde snacks of energy drinks en hebben aandacht voor sport en bewegen.

Daarnaast nemen alle gezonde scholen in Nederland het tegen elkaar op tijdens de 'Gezonde Spelen' in een strijd wie zich de 'Gezondste school van Nederland' mag noemen.

Dit staat in een actieplan dat lokale PvdA lijsttrekkers en de PvdA Tweede Kamerfractie vandaag in Huizen presenteren. Marjan van Giezen, lijsttrekker PvdA Leidschendam-Voorburg: 'Steeds meer Nederlandse kinderen hebben overgewicht, inmiddels is meer dan 13 procent van de kinderen te zwaar. Scholen, sportverenigingen en gemeenten moeten hun handen ineen slaan om kinderen uit te dagen meer te gaan sporten en gezond te eten.'

Het ministerie van Volksgezondheid stelt 2 miljoen extra beschikbaar voor het project ‘Gezonde school.’ Er doen in het hele land nu 1200 basisscholen, 300 scholen in het voortgezet onderwijs en 50 mbo-scholen dienden een aanvraag in.