'Hey clubscheids! Je bent de beste': CDA Den Haag lanceert verkiezing

DEN HAAG - 'Hey clubscheids! Je bent de beste'. Een kreet die op het sportveld zelden wordt gehoord en juist daarom lanceert het CDA in Den Haag de verkiezing van de favoriete Haagse clubscheidsrechter.
Via een speciale website bieden de christen-democraten iedereen vanaf nu de kans op zijn of haar favoriete clubscheidsrechter te stemmen, in welke sport dan ook. Clubscheidsrechters zijn vrijwilligers die niet namens een bond formeel een wedstrijdaanstelling krijgen, maar als ouder of clublid een wedstrijdje fluiten.

Zwaar

Die vrijwilligers hebben het vaak zwaar te verduren, zo signaleert het CDA Den Haag. "Scheidsrechters zijn vaak onderhevig aan kritiek van zowel spelers als publiek en verdienen hierdoor extra steun en positieve aandacht," aldus de Haagse afdeling van de partij. "Vrijwilligers en vooral clubscheidsrechters verdienen het om af en toe extra in het zonnetje te worden gezet."
Scheidsrechters zijn veelal het mikpunt van kritiek of hebben tijdens het spel te maken met geweld tussen spelers of tussen supporters.

Quick

Stemmen kan tot 6 maart, het CDA wil nog voor de verkiezingen van 19 maart de winnaars bekendmaken: op zondag 16 maart in buurthuis van de toekomst Quick in Den Haag. Uit de verkiezing van de favoriete Haagse clubscheidsrechter komen twee winnaars. Een winnaar wordt gekozen door een onafhankelijke jury en de andere winnaar wordt gekozen na een stemronde door de bezoekers van de speciale website.