Basketballers ZZ Leiden op het nippertje naar halve finales

dejuan wright zz leiden
LEIDEN - ZZ Leiden heeft met minieme voorsprong de halve finales van de beker bereikt. Thuis wonnen de Leidenaren met 76-73 van Matrixx Magixx uit Wijchen. Dat was net genoeg om de uitnederlaag van 62-61 weg te poetsen.
Wijchen schoot uit de startblokken en kwam al gauw op 9-15 voor. Die achterstand bleef tot halverwege het tweede kwart, toen het 20-29 stond. Maar dat was het moment dat het omsloeg, Leiden scoorde 10 punten achter elkaar en kwam weer op voorsprong: 30-29, wat betekende dat het over twee duels exact gelijk stond.
Daarna was het weer de beurt aan de bezoekers die het hele derde kwart steeds een paar puntjes voorsprong hielden. In de laatste fase kwam het heel dicht bij elkaar te liggen. Met nog 44 seconden te gaan nam Leiden een timeout, bij een achterstand van 3 punten.
Dat werd uitgepoetst en uiteindelijk won Leiden met 3 punten voorsprong, 2 punten meer over twee wedstrijden dus. Ze mogen nu in de halve finale tegen Aris Leeuwarden.