Instellingen

Horeca-ondernemer Maarten Hinloopen leidt North Sea Regatta

Zeilteam
Zeilteam

DEN HAAG - De bekende Haagse horeca-ondernemer Maarten Hinloopen is de nieuwe voorzitter van de stichting North Sea Regatta.

Hij is de opvolger van Frans Sluyters en moet leiding geven aan de verdere professionalisering van de organisatie, die dit jaar van 27 mei tot en met 9 juni de Delta Lloyd North Sea Regatta organiseert.

In 2015 krijgt de Haagse horecabaas er een extra uitdaging bij: de stichting is door de gemeente Den Haag gevraagd de Volvo Ocean Race Pitstop in goede banen te leiden. De komst van dat toonaangevende evenement maakte onlangs de tongen los.

Manager

De stichting heeft in de persoon van Edwin Lodder een manager aangesteld. Hij vormt samen met Ilse Janssen en Willem Noordzij het dagelijks management. Het nieuwe bestuur van de stichting North Sea Regatta bestaat nu uit Maarten Hinloopen, Jeroen Cieremans, Nan Peters en Frans Sluyters. Jan Bakker, Leontine Smith en Gunnar Larsen vormen de Raad van Advies.

2.500 Watersporters

Stichting North Sea Regatta organiseert jaarlijks tijdens het Pinksterweekend de Delta Lloyd North Sea Regatta. Tijdens dit grootste zeilevenement aan de Nederlandse kust strijden meer dan 2.500 watersporters om uiteenlopende prijzen. Het complete team van de stichting ging onlangs op de foto. (foto Richard Mulder)