Helft Zuid-Hollanders begrijpt besluit-Benno L.

Politieoptreden bij demonstratie
Politieoptreden bij demonstratie
LEIDEN - Bijna de helft van alle Zuid-Hollanders heeft begrip voor de het besluit van burgemeester Henri Lenferink (PvdA) om buurtbewoners niet op voorhand in te lichten over de komst van Benno L. Dat blijkt uit onderzoek van OmroepWest/EenVandaag.
Het verschil is overigens klein: iets meer dan 43 procent heeft geen begrip voor Lenferink. Wel vindt 47 procent dat elke gemeente zijn verantwoordelijkheid moet nemen om een veroordeelde pedoseksueel na hun straf een woonplaats te bieden.
Maar liever niet om de hoek. Bijna de helft van de Zuid-Hollanders zou het erg vinden als er een pedoseksueel in hun gemeente zou komen wonen, 60 procent zou het erg vinden als er een pedoseksueel in hun wijk komt wonen. En 63 procent zou het erg vinden als een zedendelinquent in de straat komt wonen. 66 procent heeft er moeite mee als de nieuwe buurman pedoseksueel is.

Benno L. wil naar Duitsland

Meer dan de helft (55 procent) van de respondenten vindt dat Benno L. toestemming moet krijgen om naar Duitsland te verhuizen. Dat is ook de wens van L. zelf, die daar familie heeft wonen.
Aan het onderzoek deden 2340 mensen mee.