Treinverkeer Den Haag blijft tot na middernacht ontregeld

Trein NS en NS personeel
Trein NS en NS personeel
DEN HAAG - Het treinverkeer in Den Haag blijft naar verwachting nog tot na middernacht ontregeld. De NS meldt dat er tot vrijdagochtend 2.00 uur minder treinen rijden door een kapotte wissel.
Tussen Den Haag en Rotterdam, Den Haag en Utrecht en Rotterdam en Utrecht moeten reizigers rekening houden met vertragingen tot een half uur. De NS raadt reizigers aan de reisplanner te raadplegen.
Woensdag bleken vier wissels kapot te zijn. Drie wissels, bij Den Haag en Rotterdam, konden donderdag weer in gebruik worden genomen na noodreparaties, liet ProRail weten. Aan de vierde wordt dus nog gewerkt.

Treinverkeer stilgelegd

Woensdag tijdens de avondspits, om 18.00 uur, werd het treinverkeer bij Den Haag 10 minuten stilgelegd om te bekijken op welke sporen er treinen konden rijden en op welke sporen niet.
Bij een inspectie van de wissels was eerder gebleken dat er onderdelen vervangen moesten worden. Dat leverde veel hinder op voor reizigers, ook al omdat het treinverkeer daarna slechts deels weer kon worden opgestart.

Toch geen staking

Roel Berghuis van FNV Spoor wil nu dat alle spoorwissels worden gecontroleerd. Berghuis zei woensdagavond dat een deel van het ProRail-personeel het werk had neergelegd omdat ze gestresst waren door de situatie. Die woorden neemt hij donderdag terug.
'Daar is absoluut geen sprake van geweest.' Het woord 'werkonderbreking' bij de interne ProRail-communicatie heeft voor de verwarring gezorgd, zegt hij. Berghuis wil weten waarom juist in de spits besloten is de treinenloop bij Den Haag even stil te leggen.