Fraser kijkt niet naar status en vindt niemand onomstreden bij ADO

DEN HAAG - ADO-trainer Henk Fraser kijkt bij het maken van zijn basisopstelling tegen Go Ahead Eagles niet naar de status van bepaalde spelers. ‘Status is net zoiets als vorm. Je krijgt het op basis van hoe je presteert. Daarmee wil ik niemand naar beneden halen, maar niemand heeft momenteel de status’, waarmee Fraser doelt op de garantie van een basisplaats.
De Haagse coach laat weten dat niemand in zijn ploeg onomstreden is. ‘Er is één persoon die echter wel een heel goed seizoen draait volgens mij. Dus als er iemand moet zijn dan zal dat Aaron Meijers zijn’, aldus Fraser.
De interim-trainer van ADO Den Haag krijgt er tegen Go Ahead Eagles weer twee spelers bij. Tom Beugelsdijk en Roland Alberg keren beide terug van een schorsing. ‘Men noemt dat een luxe probleem, maar het blijft een probleem’, vertelt Fraser met een glimlach op zijn gezicht. ‘Het is absoluut beter dan andersom. Dat je moet lopen stressen wie je moet opstellen, omdat je niks voorhanden hebt.’ Wie er tegen Go Ahead Eagles gaat spelen wilde Fraser nog niet zeggen.
Fraser, die voor het eerste sinds het ontslag van Maurice Steijn een thuiswedstrijd speelt, vindt niet dat zijn ploeg het spel hoeft te maken tegen Go Ahead Eagles. ‘Ik vind dat wij punten moeten pakken’, zegt hij stellig. ‘Ik begrijp dat de buitenwacht graag attractief voetbal ziet, maar ik denk dat dat niet reëel is. Ik denk dat de realiteit bij ons moet zijn dat wij punten moeten pakken en het liefst willen wij daarbij ook het publiek vermaken, maar ik denk dat zij met name zitten te wachten op de punten die broodnodig zijn om ons uit de gevarenzone te krijgen en te houden.’

ADO Den Haag – Go Ahead Eagles live op 89.3 FM Radio West

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en Go Ahead Eagles is vrijdagavond vanaf 19.00 uur live te volgen op 89.3 FM Radio West.