Hipste bejaardentehuis met ouderwetse gezelligheid in Haagse Houtwijk

DEN HAAG - Het hipste bejaardentehuis van Nederland staat sinds vanmiddag waarschijnlijk in Den Haag. Bewoners van woonzorgcentrum Houthaghe in de Haagse Houtwijk hebben een DJ-tafel en een dansboog voor de deur gekregen. Het zogenoemde beweegplein is donderdag door wethouder Karsten Klein geopend.
De outdoor DJ-tafel voor smartphones en de interactieve dansboog staan pal naast de jeu de boules baan. Het beweegplein is bedoeld voor jong en oud, dus de jeugd van Houtwijk is er ook van harte welkom. Het doel is om verschillende generaties bij elkaar te brengen.
Op de betonnen DJ-tafel kan een smartphone worden ingeplugd. De muziek knalt uit de boxen over het plein. 'Het geluid staat voor de opening wat harder, normaal is het volume bescheiden en heeft niemand er last van. Het geluid gaat 's avonds helemaal uit', zegt wethouder Klein. Vooral jongeren uit Houtwijk staan om de draaitafel heen. 'Ik ben DJ en vindt het supercool om hier te draaien', schreeuwt Murat boven het lawaai uit. De senioren van het zorgcentrum kijken nog even de kat uit de boom.
Naast de DJ-tafel is er bij de zorginstelling ook een interactieve dansboog geplaatst; een knaloranje danszuil met dansvloer die reageert op beweging. Ontwikkelaar Rob Tuitert legt uit dat er verschillende dansspellen gespeeld kunnen worden. 'Stoelendans bijvoorbeeld of een soort dansbattle, dus voor ieder wat wils. En er zit hippe muziek in, maar ook ouderwetse deuntjes.'
Wethouder Klein danst gezellig mee. 'Er zijn best wat oudjes met een smartphone en op de DJ-tafel kan ook klassieke muziek worden afgespeeld. Dit beweegplein is dus een goede manier om twee generaties samen te brengen,' zegt hij.