PvdA-kandidaat kaapt straatnaam Haagse W(e)imarstraat

DEN HAAG - Den Haag heeft er door de verkiezingen tijdelijk een nieuwe straatnaam bij: de Wimarstraat. Leden van de Jonge Socialisten hebben in de nacht van woensdag op donderdag de letters e in de Weimarstraat afgeplakt zodat de nieuwe naam ontstond.
Met de ludieke actie voeren de jongeren campagne voor de PvdA-kandidaat Wimar Bolhuis. Hij staat op de zevende plaats van de kieslijst. Zonder het zelf te weten heeft cabaretier Harrie Jekkers de wildplakkers geïnspireerd. Hij maakte ooit een liedje waarin hij de Monseigneur Bekkerslaan verandert in Jekkerslaan. Ook hier maakte één letter een wereld van verschil.
De Jonge Socialisten slaagden er niet in om Weimar overal uit het straatbeeld te laten verdwijnen, zo bleek 's ochtends. Maar de actie gaat verder dan alleen een paar blauwe stickers. Bolhuis die in de wijk woont, wil de winkelstraat ook adopteren. Als hij verkozen wordt als raadslid, kunnen ondernemers en burgers hem altijd aanspreken op de gang van zaken in de Weimarstraat.
'Lach genoeg'
Bolhuis belooft 'de ogen en oren' te zijn voor de wijk. Hij zal komend weekend al op straat de bewoners in de buurt aanspreken. Zijn lijfkreet is 'doe normaal, werk hard en lach genoeg'. De stickers worden zondag weer weggehaald, als ze al niet zijn weggewaaid of verwijderd door anderen. Dan is het weer gewoon de Weimarstraat, een begrip voor alle Hagenezen.