Verkiezingskaravaan: hoogbouw aan kust staat centraal in Noordwijk

NOORDWIJK - De Omroep West-verkiezingskaravaan is vrijdag in Noordwijk. Radio- en tv-verslaggevers zijn de hele dag in de kustgemeente om verslag te doen van de verkiezingskoorts in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart.
Het politieoptreden op De Grent, het aanzien van de politiek en de vraag of hoogbouw wenselijk is aan de Noordwijkse kust, zullen centraal staan.
De afgelopen collegeperiode is het niet echt rustig geweest in Noordwijk. De politie zou te hard zijn opgetreden bij op De Grent in augustus 2012. Er volgde uiteindelijk een onafhankelijk onderzoek. Het toenmalig VVD-raadslid Dennis Salman had daarop aangedrongen omdat in zijn ogen het politieoptreden buiten proportie was. Salman stapte uit de VVD, maar bleef in de raad.
Hij diende diverse moties van wantrouwen in tegen de burgemeester, niet alleen voor het politieoptreden op De Grent, maar ook vanwege een foutieve declaratie. Volgens de burgemeester is de wijze van politiek bedrijven door Salman 'schadelijk voor het aanzien van Noordwijk'. Salman doet op 19 maart mee met een eigen lijst.

Hoogbouw

Ook de discussie rond hoogbouw zal vrijdag aan de orde komen. Krijgt Noordwijk uiteindelijk toch te maken met ‘Scheveningse toestanden’?
Hotels van Oranje wil uitbreiden met hoogbouw, maar er ontstond fel verzet in Noordwijk. De plannen zijn nu ingetrokken, maar voor hoe lang?

Radiodebat

De dag wordt afgesloten met korte live-radiodebatten vanuit De Heeren van Noortwyck, Quarles van Uffordstraat 103 in Noordwijk. Iedereen is daar welkom.

Uitzendtijden

Vanaf 13.00 uur zijn verslaggevers regelmatig te horen op 89.3 Radio West. De bijdragen vanuit De Heeren van Noortwyck zijn te horen tussen 18.00 en 19.00 uur. In TV West Nieuws wordt vanaf 17.30 uur verslag gedaan. Op Omroepwest.nl/verkiezingen staat het laatste nieuws over de verkiezingen en een pagina voor iedere gemeente  met de standpunten van de verschillende deelnemende partijen. Voor de grote gemeenten is het Kieskompas beschikbaar.