Partijen eensgezind over herstel vertrouwen na Wassenaarse seksrel

WASSENAAR - De politieke partijen in Wassenaar zijn het voor de verandering met elkaar eens: er moet weer vertrouwen komen in politiek na de seksrel in het dorp. Dat werd donderdagavond duidelijk tijdens het verkiezingsdebat dat door Omroep West was georganiseerd in café Rooie Cor.
De seksrel zorgde de afgelopen jaren voor verhitte discussies in de Wassenaarse politiek. Tijdens een borrel na een vergadering van de gemeenteraad zou een wethouder seksueel getinte opmerkingen hebben gemaakt naar een vrouwelijk raadslid. Omroep West-verslaggever Rob Vlastuin: 'Als je er op straat naar vraagt, is iedereen er klaar mee.'
Ook de partijen zijn klaar met het gesteggel. 'We zijn er niet trots op dat inwoners het vertrouwen kwijt zijn', zegt Bert Ooms van Passie voor Wassenaar. 'We moeten leren van het verleden en onze blik op de toekomst richten.' D66 sluit zich daarbij aan. 'Vertrouwen kun je herstellen door de juiste besluiten te nemen en goed te communiceren', zegt lijsttrekker Eva van Rijen-Kernkamp.
Nieuwe namen op de lijst
Om het vertrouwen van de Wassenaarders terug te krijgen heeft de VVD zelfs de hele lijst vernieuwd. 'Nieuwe mensen moeten het vertrouwen herstellen. Henk de Greef (oud-wethouder Wassenaar, red.) keert niet meer terug in de politiek', zegt fractievoorzitter Anouk van Eekelen.
Over de vraag of het nog wel mogelijk is om een coalitie te vormen na de gemeenteraadsverkiezingen bereikten de partijen ook overeenstemming. PvdA-lijstduwer Henk Goulooze: 'Wij gunnen Wassenaar  een ruzievrije raad en een ruzievrij college.'

Omroep West-verkiezingskaravaan

Omroep West loopt zich warm voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. Iedere dag gaan we met de verkiezingskaravaan de regio in om de verkeizingskoorts te meten. Alle dagen worden afgesloten met een drietal mini-debatten in een café.