'Benno L. welkom in onze straat'

LEIDEN - Benno L. verdient ergens een plek in de samenleving. Dat is de strekking van de Facebookpagina 'Benno L. welkom in onze straat'. Volgens de maker zijn 'mensen geen monsters. Ook al slaat de angst je om het hart'.
De veroordeelde pedoseksueel woont sinds vorige week in Leiden. Burgemeester Henri Lenferink heeft hem een huis aangeboden in een seniorenflat aan de Apollolaan. Sinds bekend werd dat L. in Leiden is komen wonen is er een heksenjacht ontstaan om hem zo snel mogelijk weg te krijgen.
Op Facebook werd zaterdag de pagina 'Benno L. weg uit Leiden' aangemaakt. In een paar dagen tijd leverde dat ruim 5000 likes op. Nu lijkt een anonieme gebruiker van het sociale platform een tegengeluid te willen laten horen.

'Welkom in mijn straat'

'Als vader van een jongetje van drie durf ik dit niet zo goed te zeggen, omdat de Leidenaren ook niet gek zijn. Toch geloof ik er niet in. In de woede en het verzet. Het afkeuren van de volkswoede is niet genoeg', staat te lezen op de Facebookpagina.
'Er moeten genoeg mensen zijn die zeggen: Welkom in mijn straat? - Desnoods met angst om het hart. Zelfs het opzetten van deze pagina kostte me de grootste moeite. En het is maar zo'n klein gebaar. Daarom is 'ie er nu. Omdat we ook deze symboliek misschien wel nodig hebben.'

Kindermisbruik

Benno L. werd in 2011 veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. Hij had tientallen kleine, meestal gehandicapte, kinderen misbruikt. Burgemeester Lenferink liet maandag weten dat hij vrijdag beslist of veroordeelde pedoseksueel in de buurt mag blijven wonen.