Waterballet in Alphense flat na veilige vrijpartij

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een seksend stelletje zal in de toekomst wel twee keer nadenken waar ze een gebruikt condoom laten. Hun pleziertje van afgelopen weekend leverde in een flatgebouw in Alphen aan den Rijn ondergelopen bergingen op.

Door John van der Tol

Huismeester Adriaan van Harskamp kreeg donderdagochtend te horen dat meerdere schuren in het complex aan de Lupinesingel onder water stonden. 'Zoals gebruikelijk ben ik samen met een rioolbedrijf op zoek gegaan naar de oorzaak', zegt Van Harskamp.
Na uitgebreid onderzoek werd duidelijk dat een gebruikt condoom in het doucheputje van een bovengelegen woning was beland. Na een paar badkamerbezoekjes zorgde het rubber er donderdag voor dat het water niet meer weg kon lopen.

'Zwemmende kerstversiering'

'De kerstballen dreven letterlijk door de bergingen heen', zegt huismeester Van Harskamp lachend. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de lekkage uiteindelijk verholpen en het water weggezogen. 'Waarschijnlijk valt de schade aan de spullen in de bergingen wel mee.'
Het vrijende stelletje woont niet in de flat aan de Alphense Lupinesingel, maar verbleef er een weekendje om op de papegaai van de bewoners te passen. Tijdens hun logeerpartij besloten ze het nog iets gezelliger te maken. 'Ze hebben het in ieder geval veilig gedaan', grapt de huismeester.