Kinderen koken viergangenmenu in Nootdorp

NOOTDORP - Kinderrestaurant De Regenboog in Nootdorp is een blijvertje. Twee weken geleden werd het restaurant in de christelijke basisschool geopend en stonden er kleine hapjes op het menu. Deze week kookten de kinderen een heus viergangenmenu.
'Ons restaurant is één avond per week open', vertelt schooldirecteur Patrick Kort-Spoelman. 'Elke keer staan er tien kinderen in de keuken, zodat alle scholieren van alle groepen per schooljaar één keer aan de beurt komen.'
De kinderen koken onder begeleiding van chef-kok Nicolai van Velzen. 'De kookworkshops passen prima in hun lesprogramma', zegt Van Velzen. 'Ze leren rekenen met gewichten en maten en leren recepten schrijven.'
Veertig gasten per avond
Commercieel zal het kinderrestaurant van De Regenboog niet worden. De Nootdorpse vestiging van een landelijke supermarktketen levert de ingrediënten. En de kinderen in de keuken koken voor zichzelf, hun ouders, broers en zussen. Toch gauw veertig gasten per avond.
'Misschien dat we een keer kunnen koken voor de bewoners van het verzorgingshuis bij onze school of voor onze sponsors. Maar andere plannen hebben we niet', aldus Kort-Spoelman.