Barbie en Michael hebben flink bonje met goed doel over carnavalskraker

Barbie carnavalshit
Barbie carnavalshit
DEN HAAG - Barbie's manager Jake Hampel is een echte Hagenees. Hij doet zijn best om kalm en rustig te blijven, maar als het gaat om het jongste relletje rond zijn protegéetje Barbie lukt dat niet helemaal. 'Het is gewoon ondankbaar', schampert hij tegen Omroep West.
Het verhaal draait allemaal om de carnavalssingle die Barbie en haar man Michael in januari van dit jaar hebben opgenomen in Noordwijk. Onder grote belangstelling van de pers werd het nu al legendarische klassieke meesterwerk 'Het enige wat ik wil... is een tattoo op mijn bil' opgenomen. En dat allemaal voor het goede doel. Een opmerkelijk doel, dat wel. Want, hoewel Barbie nu niet echt als een heilig boontje bekend staat na allerlei incidenten, zoals vechtpartijen en zelfs het aftrekken van een hoofddoek bij een moslima, was de single bedoeld als inkomstenbron voor de stichting Tegen Zinloos Geweld.

Grote flop

Maar een kaskraker werd het nummer bepaald niet. Sterker nog, het lijkt ernstig geflopt te zijn. En dus geen inkomsten voor het goede doel. De Stichting Tegen Zinloos Geweld laat in andere media weten daar boos over te zijn. 'De inzet vanuit kamp Samantha-Michael bleef uit', zegt Bart Wisbrun van de stichting tegen RTL Boulevard. 'Mediaverzoeken van bijvoorbeeld Life4You of andere interviews werden niet ingewilligd.'

Met volle overgave

Barbie´s manager Jake Hampel kijkt er duidelijk anders tegenaan. 'Ja hoor eens', briest hij. 'Als de platenmaatschappij geen goeie plugger heeft om ervoor te zorgen dat die single wordt gepromoot, kan ik er ook niks aan doen.' Volgens Hampel heeft het Haagse showbizzkoppel er alles aan gedaan om de single een succes te maken.Volgens hem hebben ze met volle overgave complete dagen in de studio doorgebracht om de single op te nemen en zijn ze daarna ook nog uitgebreid in de horeca aan de slag geweest om de videoclip te maken.

Sneer naar goed doel

'Maar Barbie en Michael gaan niet de radiostations af met de single onder hun arm om het nummer te promoten', zegt Hampel. 'We zijn druk bezig met de opnames voor de nieuwe reallife soap en bovendien heeft Barbie het heel druk met haar andere maatschappelijke functies zoals het ouderschap.' Maar toch, komend weekend is het carnaval. Gaan Barbie en haar anabool dan niet toch de boer op om het nummer ergens ten gehore te brengen?' Nou, na alle commotie kijken wij liever naar zinvolle goede doelen in plaats van de Stichting Tegen Zinloos Geweld', sneert Hampel.

Bonnie St. Claire

'Blijkbaar moet je tegenwoordig toch kritischer worden bij het verlenen van je medewerking aan zoiets.' Vilein voegt hij er aan toe: 'Ik wil de stichting adviseren volgende keer grotere sterren te kiezen, zoals Bonnie St. Claire en haar man Anne-Jan.' Een opmerkelijke uitspraak, aangezien het echtpaar onlangs in het nieuws kwam vanwege vermeend geweld tussen Bonnie en haar man.
De platenmaatschappij, die van Barbie's manager de zwarte piet toegespeeld krijgt, kon nog niet reageren.

Opnames soap nog bezig

De opnames voor de realitysoap waar Barbie en haar familie mee bezig zijn lopen overigens nog tot en met 31 maart. Het ware roerige tijden voor Barbie. Want eerder zagen we al hoe Barbie in het huwelijksbootje stapte, ging verhuizen, moeder werd van baby Angelina en natuurlijk op vakantie ging (met alle heftige gevolgen van dien). Waar het dit keer over zal gaan dat kan de manager van de overmatig geblondeerde Haagse niet zeggen.

Niet in de Playboy

Ook over de verdere plannen van Barbie is hij nog wat vaag. Het hardnekkige gerucht dat Barbie dit jaar het decembernummer van Playboy zal sieren, noemt hij uiterst ongeloofwaardig. 'Dat tijdschrift staat helaas te koop, dus Barbie kunnen ze op dit moment waarschijnlijk niet betalen', zo moet Hampel menig man teleurstellen. Maar als Barbie toch met een nietje in haar navel zou verschijnen, wat moet dat dan kosten? 'Nou, daar moeten we echt lang over nadenken, dat weet ik zo niet', zegt Hampel. Sowieso ligt de kwestie volgens hem best lastig, na al het gedoe rond het 'webcam-avontuur' van Barbie.
Meer lezen over Barbie's roemruchte leven? Kijk in ons dossier!