Instellingen

Onderzoek op ruiten na fatale val in Bakhuizenstraat Den Haag

DEN HAAG - In het wooncomplex in de Haagse Bakhuizenstraat waar in augustus Davinder Rai Singh een dodelijke val door een ruit maakte, zullen binnenkort nog meer ruiten sneuvelen. Voor de rechtszaak is onderzoek naar vergelijkbare ruiten nodig.

In augustus viel Singh bij een ruzie door een ruit drie verdiepingen naar beneden. Hij overleefde de val niet. Het NFI heeft inmiddels proeven gedaan op gelijksoortig draadglas, maar dat leverde geen afdoende resultaat.

'Er worden binnenkort proeven gedaan op ruiten in het complex', zei de officier van justitie maandag. 'Dat is nodig omdat de proefopstelling te veel verschilde van de daadwerkelijke situatie.'

Ruit gebroken

Door het extra onderzoek is de rechtszaak wel vertraagd. Zou de zaak eigenlijk vrijdag inhoudelijk worden behandeld, nu wordt dat 15 mei. De twee verdachten blijven tot die tijd vastzitten.

Justitie denkt dat zij Singh bij een ruzie hebben geslagen en geschopt. Ook toen hij op de grond tegen de ruit lag is nog twee keer tegen zijn hoofd geschopt. Daarbij begaf de ruit het. 'Hij is door de ruit gegaan en zijn dood tegemoet gevallen', aldus de officier van justitie.

Er wordt doodslag ten laste gelegd, ook al is Singh waarschijnlijk overleden aan de gevolgen van de val. Volgens de officier van justitie hadden de verdachten met het schoppen tegen het hoofd hetzelfde doel voor ogen. Dat het door het breken van de ruit anders is afgelopen, maakt voor haar geen verschil.