'Oud-penningmeester graait ruim 30.000 euro uit clubkas ANBO Voorschoten'

VOORSCHOTEN - Het bestuur van ANBO in Voorschoten verdenkt hun oud-penningmeester ervan 31.700 euro te hebben gestolen uit de clubkas. De belangenorganisatie voor ouderen heeft aangifte gedaan bij de politie.
Het balletje begon vorig jaar te rollen. Bestuursleden wilden geld opnemen, maar dat bleek niet meer te kunnen. Op de bankafschriften was te zien dat in 2010 en 2011 meerdere malen geld was doorgesluisd naar zijn rekening.
'We hebben eindeloos aangedrongen om het geld terug te storten. Hij zei dat hij dat zou doen’, vertelt voorzitter Ferry Rondagh. Toen de man na herhaaldelijk aandringen het geld niet terugstortte, werd hij in augustus ontslagen.

'Verbijsterd over diefstal'

Voor de bestuursleden kwam de diefstal als een ‘redelijke schok’. ‘Een heleboel mensen waren echt verbijsterd. Ze hadden alle vertrouwen in hem’, zegt Rondagh, die pas na de affaire voorzitter van de club is geworden.
Volgens de voorzitter is het hele werkkapitaal van de organisatie verdwenen. Ze hebben tijdelijk geld van het hoofdkantoor geleend.