Instellingen

's Avonds parkeren in Rijswijk alleen met vergunning

Het gedeelte waar een vergunning nodig wordt.

RIJSWIJK - Bewoners van de Rijswijkse wijken Cromvliet, Welgelegen en Oud Rijswijk hebben binnenkort een vergunning nodig om in hun wijk te parkeren. Tussen 18.00 uur en 22.00 uur mogen auto's zonder vergunning niet meer in de wijk staan. De vergunning kost 43,85 euro en is geldig tot het einde van dit jaar.

Sinds kort is in het Haagse stadsdeel Laak betaald parkeren ingevoerd. Automobilisten ontwijken die kosten door hun auto in de naastgelegen Rijswijkse wijken te zetten. De bewoners daar hebben nu de grootste moeite om een plekje voor hun auto te vinden, met name in de avonduren.

Het vergunningssysteem is een proef van het college van burgemeester en wethouders. Wethouder Dick Jense (Onafhankelijk Rijswijk) reageert hiermee op de schreeuw van de gemeenteraad en de wijkbewoners om een oplossing voor het schrijnende tekort aan parkeerplekken.

Vanaf 31 maart een vergunning nodig om te parkeren in Rijswijk

Na een half jaar wordt de proef geëvalueerd en wordt besloten of het vergunningensysteem blijft. De wijkbewoners die te maken krijgen met het vergunningensysteem ontvangen dit weekend een brief. De proef start op 31 maart. Vanaf half maart kunnen bewoners een vergunning aanvragen.

Het college zegt de eventuele parkeeroverlast in de omliggende wijken goed in de gaten te houden. Als de parkeerdruk in omliggende wijken hoger wordt zullen er vergelijkbare maatregelen volgen.

Parkerende visite

Bewoners van het gebied waar een vergunning nodig is kunnen bij de gemeente bezoekerskaarten kopen, voor 0,90 eurocent. Er kunnen maximaal 100 kaarten worden gekocht.