Instellingen

Verkiezingskaravaan in Kaag en Braassem: de les van Braassemerland

Watertoren tulp Roelofarendsveen Kaag en Braassem
Watertoren tulp Roelofarendsveen Kaag en Braassem

KAAG EN BRAASSEM - De Omroep West-verkiezingskaravaan is maandag in Kaag en Braassem. Radio- en tv-verslaggevers van Omroep West de hele dag in deze gemeente om verslag te doen van de verkiezingskoorts in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart.

Het grootste hoofdpijndossier voor de politici in Kaag en Braassem is het project Braassemerland. Verloederde kassen moesten plaats maken 2250 huizen, mooi gelegen aan de rand van het Braassemermeer. Het project stortte ineen met een strop voor de gemeente van ongeveer 50 miljoen euro. Kaag en Braassem heeft daar de opbrengsten van de Nuon aandelen aan moeten uitgeven en er moest worden bezuinigd. De vraag is wat hebben de politici hiervan geleerd?

Recreatiegemeente

De gemeente Kaag en Braassen wil een recreatiegemeente worden. De vraag is of dat ten koste mag gaan van het groen en de tuinbouw. Verder verschillen de politieke partijen van mening over de vraag of het moet gaan om kleinschalige of grootschalige recreatie. Komen er alleen wandel- en fietspaden of moet er een pretpark komen?

Radiodebat

De dag wordt afgesloten met korte live-radiodebatten vanuit café De Haven, Noordkade 3 in Roelofarendsveen. Iedereen is daar welkom!

Uitzendtijden

Vanaf 13.00 uur ‘s middags zijn de verslaggevers regelmatig te horen op 89.3 Radio West. De bijdragen vanuit café De Haven zijn op 20 februari te horen tussen 18.00 en 19.00 uur. In TV West Nieuws wordt vanaf 17.30 uur verslag gedaan.