SP Leiden: Bewoners Apollolaan akkoord met komst pedoseksueel Benno L.

LEIDEN - Medewerkers van de SP in Leiden hebben donderdagavond in de omgeving van de Apollolaan buurtbewoners gevraagd naar hun mening over de komst van Benno L. naar hun buurt. Volgens de partij heeft 84 procent van de buurtbewoners geen problemen met de komst van de veroordeelde pedoseksueel.
Raadslid Julian van der Kraats: 'Veruit de meeste buurtbewoners vinden het een kwestie van beschaving dat Benno L. een tweede kans krijgt, ook al is het niet prettig als dat in je eigen buurt is.'
Benno L. staat onder streng toezicht. Zo mag hij enkel op gezette tijden naar het zwembad en draagt hij een elektronische enkelband. De reclassering komt regelmatig langs. Volgens Van der Kraast vinden veel mensen dat een veilig idee. 'Mensen hebben wel vee moeite met de onrust in de wijk.'
Vraagtekens bij aanpak Lenferink
Bewoners hadden volgens de SP wel vraagtekens bij de manier waarop Lenferink het heeft aangepakt. De burgemeester van Leiden heeft de bewoners van tevoren niet ingelicht over de komst van L. Ook vragen zij zich af waarom juist de Apollolaan is gekozen.
De demonstranten en relschoppers zorgen volgens het onderzoek van de SP wel voor een onveilig gevoel. 'Mensen die dreigen om eigen rechter te spelen, dat vind ik heel erg', zegt een bewoner tegen de SP. 'Een enkeling kan onder geen enkele voorwaarde akkoord gaan met de komst van L.', aldus de SP. Zij vinden dat hij naar Duitsland moet verhuizen, of 'levenslang tbs' moet krijgen.

Vrijdagmiddag bekend of Benno L. in Leiden blijft

Vrijdagmiddag wordt bekend of Benno L. in Leiden blijft. Omroep West doet live verslag op internet, radio en televisie.