Lenferink: 'Veiligheid niet in geding, met Benno L. in Leiden'

LEIDEN - Benno L. blijft op de Apollolaan in Leiden wonen. Dat heeft burgemeester Henri Lenferink (PvdA) vrijdag bekendgemaakt. 'Wij zullen met elkaar een oplossing moeten vinden om deze mensen een plek te geven in onze samenleving', schrijft hij in een verklaring.
Lenferink vervolgt: 'Uit Leiden wegsturen is naar mijn mening bovendien geen goed antwoord op dit maatschappelijke vraagstuk.' Hij is ervan overtuigd dat de huisvesting van L. verantwoord is en dat de veiligheid niet in het geding komt.
Volgens de burgemeester is het beter om Benno L. op te nemen in de samenleving dan hem buiten te sluiten en te isoleren.

Aanvullende maatregelen

Om de veiligheid te garanderen worden een aantal aanvullende maatregelen genomen. 'Een groep vrijwilligers gaat contact met hem onderhouden. Deze vrijwilligers zullen hem ook begeleiden bij zijn activiteiten buiten de deur in Leiden. Mocht hij zich met zijn motor buiten Leiden willen begeven, dan wordt van tevoren met de reclassering de route besproken', schrijft Lenferink.
Daarnaast wordt als extra bijzondere voorwaarden opgenomen dat L. in Leiden geen contact mag hebben met kinderen. Met de schoolbesturen uit de omgeving en de voorzieningen voor verstandelijk gehandicapten zijn afspraken gemaakt over voorlichting en opvang.
» Alles over Benno L. in Leiden in ons dossier