Vuurwerk in Noordwijk over De Grent en Hotels van Oranje

NOORDWIJK - Verruiming van toegangstijden op de Noordwijkse Grent en de bouwplannen van Hotels van Oranje zorgden vrijdagavond voor een stevig debat in de Noordwijkse politiek. De lokale politici zorgden voor licht vuurwerk tijdens het verkiezingsdebat dat door Omroep West was georganiseerd in café Heeren van Noortwyck.
De sluitingstijden op De Grent zijn onlangs verruimd naar 4.00 uur, maar na 1.00 uur kunnen bezoekers de kroegen niet meer in. Ondernemers zijn daar niet blij mee omdat jongeren steeds later gaan stappen. Hierdoor lopen ze inkomsten mis.
'Wij snappen dat ondernemers verruiming van de toegangstijden willen, maar er moet eerst een evaluatie komen. Je kan niet opeens tot 6.00 uur openblijven, eerst moet er een een onderzoek komen', zei Jan de Ridder van het CDA.

'Langere openingstijden terrassen'

Ook Dennis Salman van Lijst Salman vindt een verruiming van de tijden niet nodig, maar vindt het wel 'een groot manco dat het merendeel van de raadsleden nooit op De Grent is geweest'. Onder luid protest van aanwezige politici zei Salman: 'Ik heb u nog nooit gezien. Men weet niet waar men over spreekt en dat is heel vaak zo.'
Het raadslid pleitte voor langere openingstijden van de terrassen. 'Het is belachelijk dat je om 1.00 uur het terras af moet.' Uiteindelijk kon ook Jan de Ridder zich daar in vinden. 'Het zou misschien wel tot 2.00 uur mogen, voor een toeristenbadplaats als dit.'

Hotels van Oranje

Niet alleen de toegangstijden, maar ook de bouwplannen van Hotels van Oranje zorgden voor debat. Mag het hotel na de gemeenteraadsverkiezingen wel of niet de hoogte in? 'Het is absoluut een stimulans voor de economie', zei Roberto ter Hark van de VVD.
Daar was Gerben van Duin van Puur Noordwijk het niet mee eens. 'We willen geen Scheveningen of Zandvoort zworden. Het dorpskarakter van Noordwijk moet behouden blijven en daar past geen hoogbouw bij.'

Omroep West-verkiezingskaravaan

Omroep West loopt zich warm voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. Iedere dag gaan we met de verkiezingskaravaan de regio in om de verkeizingskoorts te meten. Alle dagen worden afgesloten met een drietal mini-debatten in een café.