Leidse burgemeester: 'Dit was een moeilijke week voor mij'

LEIDEN - De onrust rond de veroordeelde pedoseksueel Benno L. in Leiden heeft burgemeester Henri Lenferink niet onberoerd gelaten. Dat zegt hij in een interview met Omroep West. 'Het is een verschrikkelijk moeilijke week voor mij geweest.'
Lenferink doelt op alle emoties waarmee hij de afgelopen dagen is geconfronteerd. 'Ik heb gesproken met mensen die zelf misbruikt zijn en met ouders van slachtoffers van Benno L. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten', aldus de Leidse burgervader.
Vrijdagmiddag maakte Henri Lenferink bekend dat Benno L. in zijn flat aan de Apollolaan in Leiden mag blijven wonen. De ontstane onrust is voor hem geen reden om de veroordeelde oud-zwemleraar uit zijn stad te weren. 'Dat is geen goed antwoord op dit maatschappelijke vraagstuk.'

'Weg met Benno L.'

Demonstranten lieten eerder deze week weten een ultimatum te stellen. Ze wilden dat Benno L. zaterdagochtend om 8.00 uur zou zijn vertrokken uit Leiden. Maar de burgemeester is niet bang dat er iets gaat gebeuren bij de flat aan de Apollolaan.
'We hebben de afgelopen week zoveel gepraat, ook met mensen uit deze groep. Van een deel daarvan heb ik begrepen dat ze redelijk content waren met de genomen maatregelen. De andere groep heeft laten weten geen rottigheid uit te halen', zegt Lenferink.
» Alles over Benno L. in Leiden in ons dossier