ADO Den Haag uit degradatiezone door zege op Eagles

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft ternauwernood drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd met Go Ahead Eagles. In het Kyocera Stadion werd het vrijdagavond in een spectaculair duel 3-2 voor de Hagenaars. Van Duinen, Bakker en Alberg tekenden voor de doelpunten.
ADO Den Haag schiet in de eerste helft uit de startblokken. Al na 5 minuten opent spits Mike van Duinen de score na een puike steekpass van Tom Beugelsdijk. Het is het eerst doelpunt van de ADO-spits in 830 minuten voetballen. Niet veel later scoort Danny Bakker de tweede goal: uit een corner kopt de verdediger in de korte hoek raak.
De riante voorsprong lijkt de Hagenaars van de wijs te brengen. Go Ahead neemt het initiatief over, de spelers weten elkaar beter te vinden en de bezoekers creëren ook meer kansen. Aaron Meijers kan op het laatste moment ingrijpen bij een kans voor Antonia en vlak daarna is het 2-1. Zuiverloon krijgt in de kluts ongelukkig de bal op het hoofd en maakt een eigen doelpunt. Er volgen nog kansen over en weer, met Go Ahead als sterkste ploeg. Gescoord wordt er niet meer voor de rust.

Scrimmage voor de goal van Go Ahead

In de tweede helft komt Yanic Wildschut in het veld voor Mathias Gehrt. De nieuwkomer begint sterk: bij een geweldige actie passeert hij vier man, maar de schoonheid is niet aan teamgenoot Alberg besteed. In de 53ste minuut weet Zuiverloon tussen vier spelers bij het doel van Andersen te komen. Zelfs een handsbal van een Eagles-verdediger kan niet voorkomen dat Alberg de bal binnenschuift: 3-1.

Gouden wissel

De wedstrijd lijkt beslist, maar een gouden wissel van Go Ahead gooit roet in het eten. Houtkoop en Kolder komen er in en een minuut later geeft de ene wissel de ander een assist: Kolder scoort met het hoofd en het staat 3-2. De wedstrijd kantelt opnieuw, maar Go Ahead komt niet meer tot scoren. In het laatste kwartier komt de overwinning van ADO nauwelijks nog in gevaar.
Door de overwinning is ADO Den Haag even weg uit de degradatiezone. De club staat nu 13de op de ranglijst, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrentie.
Scoreverloop: ADO Den Haag - Go Ahead Eagles 3-2 (2-1): 1-0 Mike van Duinen (5'), 2-0 Danny Bakker (12'), 2-1 Gianni Zuiverloon (e.d., 23'), 3-1 Roland Alberg (52'), 3-2 Marnix Kolder (73')
Opstelling ADO Den Haag: Robert Zwinkels, Gianni Zuiverloon, Danny Bakker (76' Vito Wormgoor), Tom Beugelsdijk, Aaron Meijers, Mathias Gehrt (46' Yanic Wildschut), Danny Holla, Dion Malone, Mitchell Schet (90' Ricky Van Haaren), Mike van Duinen, Roland Alberg.
Opstelling Go Ahead Eagles: Stephan Andersen, Bart Vriends, Doke Schmidt, Jop van der Linden (Mawouna Amevor), Deniz Türüç, Erik Falkenburg, Sjoerd Overgoor, Joey Godee (71' Xander Houtkoop), Ridgeciano Haps, Jeffrey Rijsdijk (71' Marnix Kolder), Jarchinio Antonia.