Instellingen

Na Turkse verkiezingsposter, nu poster in plat Haags

DEN HAAG - Na het kapen van een eigen straat heeft PvdA-kandidaat Wimar Bolhuis een nieuwe ludieke actie, een verkiezingsposter in het plat Haags. Bolhuis is de commotie over verkiezingsposters in andere talen zat en daarom heeft hij een Haagse variant bedacht.

Turkse verkiezingsposters in Den Haag zorgden eerder deze week voor veel ophef. Een andere PvdA kandidaat prijst zich in zijn moederstaal aan op borden die op lantaarnpalen bij de Haagse Markt zijn geplakt.

De PVV in de Tweede Kamer is hier boos over en heeft minister Lodewijk Asscher gevraagd om ervoor te zorgen dat de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen 'gewoon in het Nederlands' worden gevoerd.

Rechts populistisch gelul

In een reactie daarop heeft Wimar Bolhuis nu verkiezingsposters in het plat Haags laten maken. Hij vindt het gezeur van de PVV. Hij zegt erover: ‘Rechts populistisch gelul. Al onze officiële PvdA-flyers hebben ook een Nederlandse kant. Wij proberen alle kiezers te informeren over onze standpunten. De PVV heeft een verkiezingsprogramma van slechts tien pagina's waarin niets wordt gezegd hoe er meer banen of betaalbare woningen moet komen. Dan neem je de kiezer en de stad niet serieus, lijkt me een groter probleem.’

De plat Haagse verkiezingsposters worden deze week gedrukt op flyers en op posterformaat. Bolhuis zegt: ‘Iedereen die ze wil hebben kan het me laten weten. Via facebook, mail, of twitter’

PvdA’er Wimar Bolhuis kwam deze week al in het nieuws nadat leden van de Jonge Socialisten in de nacht van woensdag op donderdag de letters e in de Weimarstraat hadden afgeplakt zodat de nieuwe naam ontstond: ‘Wimarstraat’.

Met deze actie voeren de jongeren campagne voor de PvdA-kandidaat Wimar Bolhuis. Bolhuis die in de wijk woont, wil de Weimarstraat adopteren. Als hij verkozen wordt als raadslid, kunnen ondernemers en burgers hem altijd aanspreken op de gang van zaken in de Weimarstraat.