Vergunning en politiebegeleiding voor demonstratie tegen Benno L.

LEIDEN - Het protest tegen pedoseksueel Benno L. zaterdagmiddag is verplaatst naar de Voorschoterweg in Leiden. De demonstranten willen op deze manier de buurtbewoners ontzien, die ook niet blij zijn met alle aandacht voor de wijk.
Woordvoerder Marcel Groenendijk heeft zaterdagochtend met de politie overleg gevoerd over de demonstratie en uitgelegd dat het gaat om een vreedzaam protest. Aanvankelijk was het de bedoeling dat er opnieuw op de Apollolaan actie zou worden gevoerd, maar daar geldt nog steeds een samenscholingsverbod.
De demonstranten hebben nu toestemming gekregen om te verzamelen bij zwembad De Vliet. Daarna lopen ze naar de Voorschoterweg om aan de andere kant van het huis van Benno L. te demonstreren. De politie heeft daarvoor een vergunning afgegeven. Agenten zullen de groep demonstranten begeleiden.
Spandoeken
Het is niet duidelijk hoeveel demonstranten zullen verschijnen tijdens het protest. Maar Groenendijk verwacht op z’n minst 500 mensen. Hij roept mensen op te verschijnen zonder gezichtsbedekking. Spandoeken zijn ook welkom, maar alleen met ‘normale teksten’.
Eerder op de zaterdag liet Groenendijk al weten dat hij zich distantieert van geweld: 'Met geweld los je niks op. Ik heb ook nooit gezegd dat we geweld zullen gebruiken.'
» Alles over Benno L. in Leiden in ons dossier