Cees Bruinink stopt na dit seizoen als trainer Katwijk

Katwijk-Capelle - Cees Bruinink
Katwijk-Capelle - Cees Bruinink
KATWIJK - Cees Bruinink stopt na dit seizoen als hoofdtrainer van Katwijk. De oefenmeester wordt technisch directeur van de topklasser. Ook treedt hij toe tot het bestuur van Stichting Topvoetbal Katwijk. De voetbalclub zegt met Bruininks aanstelling tot technisch directeur een professionaliseringslag te willen maken.
In 2008 maakte Bruinink de overstap van ADO '20 naar Katwijk. In zijn tweede seizoen promoveerde Bruinink met Katwijk naar de topklasse. Na een vierde en derde plaats op het hoogste niveau van Nederland, werd Katwijk vorig seizoen algeheel amateurvoetballandskampioen.
Dit seizoen begon Katwijk voortvarend met de supercup-zege, maar daarna ging het snel bergafwaarts. Katwijk staat op de laatste plaats en heeft met nog negen wedstrijden te spelen een houdini-act nodig om degradatie uit de topklasse te voorkomen.
Al maandenlang is er een discussie over de positie van Bruinink, die een contract voor onbepaalde tijd heeft in het vissersdorp. Het bestuur van Katwijk heeft altijd het vertrouwen in zijn oefenmeester uitgesproken, al waren er supporters die wilden dat de kop van Bruinink zou rollen.
Het is nog niet bekend wie Cees Bruinink volgend seizoen opvolgt als hoofdtrainer van Katwijk.