Michaëlla Krajicek wint tennistoernooi in Zwitserland

Michaëlla Krajicek in Rosmalen
DELFT - Michaëlla Krajicek heeft zaterdag het ITF-tennistoernooi van Kreuzlingen op haar naam geschreven. De Delftse tennisster (25) rekende in de finale af met de Zwitserse thuisspeelster Timea Bacsinszky: 6-4, 7-6. Het is Krajiceks eerste toernooizege sinds april 2013.
De als vijfde geplaatste Bacsinszky mocht in de eerste set serveren voor een 5-3 voorsprong, maar Krajicek pakte drie games op rij. In de tweede set kreeg Krajicek op 5-4 een matchpoint, maar wist dat niet te benutten. In de tiebreak was Krajicek met 7-5 de sterkste.
Thiemo de Bakker uit 's-Gravenzande en Hillegommer Jesse Huta Galung proberen zich te plaatsen voor het ATP-toernooi in Dubai. De Bakker won zaterdag in de eerste kwalificatieronde van Hamad Abbas Janahi (6-2, 6-1) terwijl Huta Galung afrekende met Sergei Bubka: 6-4, 6-0.
Arantxa Rus (Monster) doet mee aan het kwalificatietoernooi van een challengertoernooi in Brazilië. Zij verloor zaterdag in de eerste ronde van Danka Kovinic (4-6, 6-3, 6-4).