200 mensen demonstreren tegen het verblijf van Benno L. in Leiden

LEIDEN - Ongeveer tweehonderd mensen hebben zaterdagmiddag gedemonstreerd tegen het verblijf van pedoseksueel Benno L. in Leiden. Bij zwembad De Vliet verzamelden de betogers zich rond 16.30 uur, om later richting de woning van de voormalig zwemschoolhouder te lopen. De politie was nadrukkelijk aanwezig en er stonden hekken klaar om de demonstratie in goede banen te leiden.
Vorige week zaterdag werd duidelijk dat Benno L. in Leiden woont en dat leidde tot veel ophef en onvrede bij een deel van de buurtbewoners. Burgemeester Lenferink besloot vrijdag dat de veroordeelde pedoseksueel kan blijven wonen aan de Leidse Apollolaan. Na dat besluit werd bekend dat boze Leidenaars zouden demonstreren.
Marcel Groenendijk kondigt dagelijkse demonstraties aan tegen de huisvesting van pedoseksueel Benno L. in de gemeente Leiden. Groenendijk heeft zich opgeworpen als de woordvoerder van de demonstranten. Hij woont zelf niet in de wijk, maar is er wel opgegroeid.
Volgens hem worden het vreedzame demonstraties: 'Geweld lost niks op. Ik heb ook nooit gezegd dat we geweld gaan gebruiken.' Als het aan Groenendijk ligt, blijven ze demonstreren tot Benno L. is verhuisd.
» Alles over Benno L. in Leiden in ons dossier