Bond van Wetsovertreders dient een klacht in over een NRC artikel over Benno L.

Benno L.
Benno L. © Omroep Brabant
LEIDEN - De Bond van Wetsovertreders wil dat de Raad voor de Journalistiek zich uitspreekt over een artikel in NRC Handelsblad, waarin de woonplaats van Benno L. bekend werd gemaakt. Daarom heeft de bond een klacht ingediend over de publicatie.
Het gaat de Bond van Wetsovertreders niet om het inperken van de persvrijheid, maar het publiceren van de woonplaats heeft zeer grote consequenties voor de zedendelinquent nu en in de toekomst, stelt de bond. Volgens een woordvoerder wil de bond weten hoe ver een medium mag gaan in dit soort gevallen.
NRC Handelsblad trok eerder deze week zelf al het boetekleed aan en liet weten dat de redactie een verkeerde inschatting heeft gemaakt bij de onthulling. 'Wij zien het niet als onze taak de woonplaats van delinquenten, die hun straf hebben uitgezet, te onthullen', schreef de krant dinsdag.

Foutje

NRC publiceerde het artikel, omdat de redactie signalen had gekregen dat de burgemeester van Leiden de woonplaats van Benno L. sowieso die zaterdag bekend zou maken. In de krant zou hij het besluit om Benno L. in Leiden te huisvesten hebben willen toelichten. Dit bleek niet juist.
Lees alles over Benno L. in Leiden in ons dossier