Toch geen demonstratie tegen Benno L. vandaag

LEIDEN - Het lijkt erop dat het vandaag rustig blijft aan de Apollolaan in Leiden. Woordvoerder van demonstranten, Marcel Groenendijk laat desgevraagd aan Omroep West weten dat er vandaag niet wordt gedemonstreerd.
Zaterdag kondigde hij nog aan om dagelijks te demonstreren tot Benno L. is verhuisd. Groenendijk liet weten ook nog een privé leven te hebben en wil daarom vandaag geen actie ondernemen.
Ongeveer tweehonderd mensen hebben zaterdagmiddag nog gedemonstreerd tegen het verblijf van pedoseksueel Benno L. in Leiden. Bij zwembad De Vliet verzamelden de betogers om later richting de woning van de voormalig zwemschoolhouder te lopen. De politie was nadrukkelijk aanwezig en er stonden hekken klaar om de demonstratie in goede banen te leiden.
Vorige week zaterdag werd duidelijk dat Benno L. in Leiden woont en dat leidde tot veel ophef en onvrede bij een deel van de buurtbewoners. Burgemeester Lenferink besloot vrijdag dat de veroordeelde pedoseksueel kan blijven wonen aan de Leidse Apollolaan.
Marcel Groenendijk heeft zich opgeworpen als de woordvoerder van de demonstranten. Hij woont zelf niet in de wijk, maar is er wel opgegroeid.
Lees alles over Benno L. in Leiden in ons dossier