Instellingen

Rijswijker bekladt kentekenplaten met zwarte verf

Parkeren Oud Rijswijk
Parkeren Oud Rijswijk

RIJSWIJK - Een Rijswijker die boos was over de parkeeroverlast in z'n wijk, heeft uit protest de kentekenplaten van auto's zwart gespoten. Dat gebeurde gisteren in Oud Rijswijk. De politie heeft de gefrustreerde man na een tip opgepakt in een woning aan het Generaal van Geenplein.

Volgens de verfspuiter waren de auto’s niet van bewoners uit de wijk. Er worden de laatste tijd veel Haagse auto’s in de wijk neergezet, omdat er in het Haagse stadsdeel Laak betaald parkeren is ingevoerd. Automobilisten ontwijken die kosten door hun auto in de naastgelegen Rijswijkse wijken te zetten. De bewoners daar hebben nu de grootste moeite om een plekje voor hun auto te vinden, met name in de avonduren.

Eerder trok de lokale VVD-afdeling al aan de bel, omdat die bang was dat mensen het betaald parkeren in het Haagse Laakkwartier en Spoorwijk zouden omzeilen door hun wagen gratis in Oud Rijswijk neer te zetten.

Vergunning

Binnenkort hebben de bewoners van de Rijswijkse wijken Cromvliet, Welgelegen en Oud Rijswijk een vergunning nodig om in hun wijk te parkeren. Tussen 18.00 uur en 22.00 uur mogen auto's zonder vergunning niet meer in de wijk staan. De vergunning kost 43,85 euro en is geldig tot het einde van dit jaar. Het vergunningssysteem is een proef van het college van burgemeester en wethouders. Wethouder Dick Jense reageert hiermee op de schreeuw van de gemeenteraad en de wijkbewoners om een oplossing voor het schrijnende tekort aan parkeerplekken.