Korfbal: Fortuna door winst dichter bij play-offs

DVO-Fortuna/MHIR (VI-Images/OrangePictures)
DVO-Fortuna/MHIR (VI-Images/OrangePictures)
DELFT - Fortuna/MHIR heeft met de overwinning op OVVO een goede stap in de richting van de play-offs gezet. In Delft werd het 20-17.
Na de eerste helft leek de wedstrijd al gespeeld toen Fortuna ruim aan de leiding ging met 12-6. Maar de Delfste ploeg had moeite met scoren, waardoor OVVO toch nog terug kon komen in de wedstrijd. Met een stand van 17-16 leek het er zelfs op dat de club uit Maarssen nog langszij kon komen.
Dat gebeurde niet en Fortuna wist de wedstrijd uiteindelijk met 20-17 te winnen. Dankzij deze overwinning staat Fortuna nog steedse derde en hebben ze een goede kans om de play-offs te halen. De komende weken hebben ze nog wel twee lastige wedstrijden tegen directe concurrenten voor de play-offs, Dalto/BNApp.nl en KZ/Hiltex, op het programma staan.

TOP maakt verschil in slotfase

TOP/Justlease had het moeilijk tegen de nummer acht uit de Korfbal League LDODK/AH Gorredijk. TOP stond halverwege de eerste helft met 12-8 voor, maar liet LDODK terugkomen in de wedstrijd waardoor de ruststand op 13-13 werd gezet. Ook in de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op en drie minuten voor tijd stond het nog 23-23.
LDODK had een punt verdiend, maar kreeg dit niet. Want uiteindelijk hadden de individuele kwaliteiten van TOP overhand en werd de eindstand gezet op 28-24.