Doelpuntenfestijn bij HBS, gelijkspel VVSB en Haaglandia

Jan-Paul Saeijs (VI-Images/OrangePictures)
Jan-Paul Saeijs (VI-Images/OrangePictures)
DEN HAAG - Het regende zondagmiddag doelpunten bij HBS. In eigen huis werd Juliana '31 eenvoudig verslagen met 8-0. VVSB en Haaglandia speelden allebei gelijk.
Het thuispubliek moest 19 minuten wachten tot het eerste doelpunt viel, maar daarna begon het te lopen bij de club uit Den Haag. De eerste kans die HBS kreeg was dan ook meteen raak. Van Pelt opende de score, daarna waren ook de tweede en de derde kans voor HBS meteen doelpunten. Deze kwamen op naam van Roberti en Roeleveld. Vlak voor rust zette Kaster de stand op 4-0.
En ook in de tweede helft had de Haagse club geen kind aan Juliana '31. Kaster en Roeleveld tekenden voor hun tweede van de middag. Dankzij Westdijk werd het 7-0. Juliana leek nog een doelpunt voor de eer te maken, maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel. De eindstand kwam door een doelpunt van Saeijs uiteindelijk uit op 8-0. HBS blijft vijfde in de Topklasse.

VVSB zakt een plaats

VVSB heeft de tweede plaats in de Topklasse niet weten vast te houden. Door het 0-0 gelijkspel tegen ADO '20 zakt de club uit Noordwijkerhout naar de derde plek. JVC Cuijk won wel, en neemt nu de tweede plaats in beslag.
Het was een matte wedstrijd in Noordwijkerhout, waarbij er in de eerste helft weinig gebeurde. De ruststand was dan ook 0-0.  Het voordeel was enigszins voor ADO '20, maar ook zij wisten niet te scoren. In de slotfase waren de grootste kansen nog wel voor VVSB, maar de bal wilde er niet in.

Dubieuze gelijkmaker tegen Haaglandia

Haaglandia heeft een nare smaak overgehouden na het gelijkspel tegen FC Lienden. Na tien minuten kwam de club uit Rijswijk voor dankzij een doelpunt van De Leeuw. Dit was het enige doelpunt voor rust. Twee minuten na rust moest Mourad na een grove overtreding op het middenveld met rood naar de kleedkamer.
Ondanks een man minder was Haaglandia wel de bovenliggende partij en verdienden ze het ook om te winnen. Toch maakte Lienden de gelijkmaker in 75e minuut, nadat Patrick Batist met een hoofdwond in het vijfmetergebied van Haaglandia bleef liggen. Toen iedereen van Haaglandia dacht dat het spel zou worden stilgelegd door de scheidsrechter, greep Lienden de situatie aan om te scoren. Door het gelijkspel blijft Haaglandia dertiende.

Hoofdklasse zondag

EDO - RKAVV 5-0
Zouaven - Quick 1-1
Westlandia - Nieuwenhoorn 4-0
GOES - DHC 2-2
FC Boshuizen - DOSKO 1-2