3 miljoen euro voor Leidse instrumentmakers School

Schuifmaat
Schuifmaat
LEIDEN - De Leidse instrumentmakers School (LiS) krijgt 3 miljoen euro van de overheid om de school uit te breiden. Volgens de instelling is dat hard nodig, want de techniekopleiding groeit uit haar voegen.
Oppositiepartij D66 mag in totaal 40 miljoen euro verdelen in 2015 en 2016. Het geld was eerder bedoeld als compensatie voor kleine scholen omdat zij een toeslag zouden verliezen. Begin deze maand werd bekend dat deze instellingen hun toeslag toch behouden. Daarop claimde D66 het vrijgevallen bedrag. Onderwijsspecialist Paul van Meenen van D66 besloot om de LiS een deel te geven.
Directeur Dick Harms hoorde het nieuws maandagochtend en loopt sindsdien met een glimlach op zijn gezicht door de school. 'We zijn heel blij met dit geld. Het lijkt wel een droom', zegt Harms. 'Meneer van Meenen krijgt een standbeeld hier', lacht hij.

'Verder groeien'

Momenteel heeft de school ruimte voor 220 studenten, maar volgens de directeur is er veel meer vraag naar de opleiding. 'We kunnen veel verder groeien als we een groter pand hebben.' Tot nog toe was daar geen geld voor, maar met de 3 miljoen euro van de overheid hoopt Harms snel te kunnen beginnen aan de verbouwing. 'Er moet nog wel geld bij, daarvoor zijn we met private investeerders in gesprek. Maar het ziet er rooskleurig uit.'