‘Mauritshuis’ is thema van Hofvijverconcert in Den Haag

© Festival Classique
DEN HAAG - Het ‘Mauritshuis’ is het thema van het achtste Hofvijverconcert in Den Haag. De kunstenaars laten zich dit jaar inspireren door de geschiedenis en de kunstwerken van het museum. Het concert is ieder jaar het hoogtepunt van Festival Classique.
De Nederlandse acteur en toneelregisseur Jaap Spijkers gaat het concert regisseren. 'Ik vind het een enorme eer en grote uitdaging aan de slag te gaan met Het Hofvijverconcert. Voor een toneelregisseur is de tekst het uitgangspunt en het theater de locatie, terwijl bij Het Hofvijverconcert de klanken, het water en de elementen de toon zetten, aldus Spijkers, onder andere bekend van het Nationaal Toneel.
Het concert is een klassieke muziekvoorstelling met een combinatie van dans, toneel, beeldende kunst en klassieke muziek. De muziek wordt uitgevoerd door het Residentie Orkest.

Vier uitvoeringen

Vanwege de populariteit wordt het concert vier keer opgevoerd op 20 en 21 juni. Het Festival Classique vindt plaats van 18 tot en met 22 juni.

Mauritshuis

Na een verbouwing van twee jaar gaat het Mauritshuis op 27 juni weer open. De oppervlakte van het vernieuwde museum is verdubbeld.