Instellingen

Transportium in Zoetermeer houdt hoop op nationale status

Artist Impression Transportium Zoetermeer
Artist Impression Transportium Zoetermeer

ZOETERMEER - Het officiële besluit voor de bouw van het Transportium in Zoetermeer is uitgesteld tot na 1 april. De initiatiefnemers hebben nog altijd de hoop dat concurrent Icedôme in Almere de status van nationale schaatshal niet krijgt toegewezen en willen die beslissing afwachten.

Op 1 april moeten sportkoepel NOC*NSF en schaatsbond KNSB het Icedôme in Almere officieel aanwijzen als de nieuwe topsportlocatie voor de schaatssport in Nederland. Er zijn nog altijd twijfels of de financiering van de schaatstempel in Almere rond komt. Gebeurt dat niet dan ligt er in Zoetermeer een ‘plan B’ klaar om het Transportium de status van nationale schaatshal te laten krijgen. Dat is belangrijk voor het Transportium want daarmee is men verzekerd van jaarlijkse grote nationale- en internationale schaatswedstrijden en zullen nog meer topsportfaciliteiten in het complex gebouwd worden.

Sinds november heeft het Transportium de partijen aan boord die garant staan voor de financiering van het multifunctionele sportcomplex dat tussen Zoetermeer en Bleiswijk moet verrijzen, maar pas na 1 april wordt definitief duidelijk wat er precies gebouwd gaat worden. Het is de bedoeling dat het Transportium begin 2018 helemaal klaar is en bij de start van het schaatsseizoen 2017-2018 de schaatshal alvast gebruikt kan worden.

Momenteel worden de plannen voor het Transportium verder uitgewerkt. Eerder werd al bekend dat er naast de schaatsbaan onder meer een locatie voor topturnen komt net als een duikcentrum en een wielerbaan voor het (inter-)nationale baanwielrennen. Voor de ontwikkeling van de wielerbaan werkt het consortium inmiddels nauw samen met de Belkin-wielerploeg.