Instellingen

De Omroep West verkiezingskaravaan is dinsdag in Leiderdorp

Gemeentehuis Leiderdorp naam
Gemeentehuis Leiderdorp naam

LEIDERDORP - De Omroep West-verkiezingskaravaan is dinsdag in Leiderdorp. Radio- en tv-verslaggevers zijn de hele dag in Leiderdorp om verslag te doen van de verkiezingskoorts in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart.

Al jaren is in Leiderdorp de komst van IKEA een belangrijk thema. De vraag is zo langzamerhand niet meer of de Zweedse meubelgigant naar Leiderdorp komt, maar meer wanneer en onder welke voorwaarden. De bouw van de nieuwe vestiging is uitgesteld. Het woonwarenhuis wil een extra parkeerlaag.

Daar moet een nieuwe vergunning voor worden aangevraagd bij de gemeente Leiderdorp. Dat betekent veel extra werk voor de ambtenaren. Wie gaat dat betalen? En, ontstaan op de A4 bij Leiderdorp dezelfde verkeersproblemen als op de A13 bij Delft?

'100 procent sociale woningbouw'

In Leiderdorp zijn niet al te veel plekken meer waar nog gebouwd kan worden. De politieke partijen verschillen nogal van mening hoeveel procent bestemd moet zijn voor sociale woningbouw. De Lokale Partij Leiderdorp wil 100 procent sociale woningbouw en de VVD wil af van de afspraak om minstens 30 procent ‘sociaal’ te bouwen.

Radiodebat

De dag wordt afgesloten met korte live-radiodebatten vanuit Brasserie Park, Van Diepeningenlaan 2 in Leiderdorp. Iedereen is daar welkom.

Uitzendtijden

Vanaf 13.00 uur ‘s middags zijn de verslaggevers regelmatig te horen op 89.3 Radio West. De bijdragen vanuit Brasserie Park in Leiderdorp zijn dinsdag te horen tussen 18.00 en 19.00 uur. In TV West Nieuws wordt vanaf 17.30 uur verslag gedaan.