West-Safari: De Schildershoek in beweging

DEN HAAG - Dag 2 van ons verblijf in De Schildershoek begint met een valse start. Als we aankomen blijken we te laat te zijn voor het gymuurtje. En dat is jammer, want het ochtendgymnastiek is visueel de moeite waard verzekeren enkele medewerkers ons. Toch krijgen we deze dag nog voldoende activiteit voorgeschoteld.
In de fysiotherapieruimte zijn enkele mensen druk in de weer onder leiding van fysiotherapeute Hanneke.    Het zijn bewoners uit het verpleeghuis maar ook mensen die in de buurt wonen en hier revalideren. Hanneke:  ‘We helpen met name mensen die een aandoening hebben of ziek zijn geweest om weer kracht en conditie op te bouwen. Vooral het lopen is voor veel mensen die hier komen een probleem. We proberen ze met onze behandelingen zoveel mogelijk hun zelfstandigheid weer terug te geven.
Maar niet alleen bij de fysiotherapie zijn ze inspannend bezig. Ook bij de creatieve middag zien we inspannende gezichten. Hier gaan vandaag de viltstiften over de kleurplaten. En hoewel niet iedereen binnen de lijntje blijft maakt het er de pret niet minder om.

Smartlap

Uit de speaker klinkt een gezellige Nederlandse smartlap om de feestvreugde nog wat te verhogen. De coördinator op de afdeling vertrouwt ons toe dat er door bewoners even daarvoor zelfs gedanst is. Op ons verzoek of er misschien mensen zijn die voor onze camera nog een stukje willen dansen,  krijgen we van een dame op leeftijd een minzaam lachje terug. Je ziet haar denken, ik mag dan wel oud zijn, maar niet gek!