Portret van de koning verrijst uit kop koffie

REGIO - Den Haag - Koffiekunstenaar Marjorie Jubitana van Hometown Coffee draait haar hand er niet voor om. Koffie is haar verf en daarmee schildert de barista uit Den Haag de meest gedetailleerde portretten in koffie.

Hippe koffietenten zijn al een tijd helemaal hot. En als je dan een leuke barista hebt, is koffie drinken helemaal een feestje.  De Amerikaanse koffiekunstenaar Mike Breach maakt prachtige portretten in het melkschuim van cappuccino. Zijn kunstvorm is ook naar Nederland overgewaaid.

Latte art maar dan een stapje verder

Bij Hometown Coffee in Den Haag wordt er ook flink geschilderd in schuim. Maar waar latte art puur de kunst is van het schenken, waarmee je beperkt bent tot een bepaald aantal figuurtjes, gaan deze barista’s nog net een stapje verder. Met een beetje schuinhouden, trekken en draaien in een kopje koffie met melkschuim - het klinkt zo simpel - verschijnt in een handomdraai het portret van Zijne Koninklijke Hoogheid.

Het schilderen van echte portretten hoeft dus niet beperkt te worden tot papier. Ook al zijn deze portretten van tijdelijke aard.

Deel dit artikel: