Eerste naam Parkpop uitgelekt; metalband Epica

DEN HAAG - Metalband Epica speelt op 29 juni op Parkpop in het Haagse Zuiderpark. De boeking lekte uit via de website van een promotor. Het is de eerste naam die bekend is van de editie van dit jaar.
Op de website van promotor Pias staat dat de band speelt op Parkpop en Pinkpop. De festivals zelf hebben de band nog niet op hun site gezet en ook op de site van de band zijn de tourdata nog niet toegevoegd.
'Als het op onze site staat, kun je ervan uit gaan dat het klopt', laat de promotor in een reactie weten. Parkpop zegt desgevraagd dat er sprake van is om Epica naar Den Haag te halen, maar dat het nog niet rond is. De promotor heeft maandagmiddag de namen weer van de website gehaald.

Grootste gratis festival

Parkpop is Europa's grootste gratis popfestival. Het muziekspektakel in het Zuiderpark trekt elk jaar 200.000 tot 250.00 bezoekers.
Het Limburgse Epica werd opgericht in 2002 en brengt begin mei haar zesde album uit, 'The Quantum Enigma'. Afgelopen maart vierde de band haar tienjarig bestaan met een groot concert in Eindhoven, dat op dvd werd uitgebracht. Daar werd de band begeleid door een voltallig orkest en koor.