‘Carnavalsoptreden’ kost ADO Den Haag 750 euro

DEN HAAG - De aanklager betaald voetbal heeft ADO Den Haag een schikkingsvoorstel gedaan van 1500 euro boete, waarvan 750 euro voorwaardelijk, voor het te laat starten van de wedstrijd ADO Den Haag - Feyenoord. De Haagse club heeft tot 4 maart de tijd om te reageren, maar heeft al laten weten de boete te accepteren.
Op 25 januari begon de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Feyenoord een aantal minuten later. Dat kwam doordat het optreden van de Haagse rapgroep De Kraaien uitliep. De aanklager startte een vooronderzoek en vroeg de Haagse club om een verklaring. Het vooronderzoek heeft een schikkingsvoorstel van 1500 euro boete, waarvan 750 euro voorwaardelijk, met een proeftijd van een jaar, opgeleverd.
Feyenoord-trainer Ronald Koeman reageerde na de wedstrijd geïrriteerd. ‘Het leek wel carnaval. ADO heeft er alles aan gedaan om ons uit het ritme te halen en dat is ze gelukt.
ADO-directeur Piet Jansen liet eerder weten een eventuele boete op de koop toe te nemen. ‘Ik laat de sfeer niet beïnvloeden door een eventuele boete’, aldus Jansen. ‘Kijk eens iets breder dan vier minuten later starten. Wij hadden een vol huis, de sfeer was fantastisch.