De Omroep West-verkiezingskaravaan is woensdag in Nieuwkoop

NIEUWKOOP - De Omroep West-verkiezingskaravaan is woensdag in Nieuwkoop. Radio en tv-verslaggevers zijn de hele dag in de gemeente om verslag te doen van de verkiezingskoorts in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart.
Is er straks nog een zwembad en een sporthal in Nieuwkoop? De landelijke gemeente heeft 37 miljoen euro moeten afboeken op grondspeculatie. Wat betekent dat voor de inwoners? Waarop moet bezuinigd worden? Gaan sportclubs de gevolgen merken? Ook subsidies voor het verenigingsleven en de bibliotheek staan mogelijk op het spel.
De financiële problemen van Nieuwkoop zijn ontstaan omdat de gemeente voor de crisis voor tientallen miljoenen grond heeft gekocht. Nu de prijs is ingezakt, ontvangt Nieuwkoop veel minder geld dan waar vanuit gegaan was. Om verder verlies te voorkomen wil de gemeente in tien jaar 1.000 tot 1.400 woningen of kavels verkopen. Lukt dat? En voor wie zijn die woningen? Kunnen jongeren en ouderen met een smalle beurs ook aan een woning komen?

Radiodebat

De dag wordt afgesloten met korte live-radiodebatten vanuit eetcafé ‘t Vliegend Paard, Dorpsstraat 62 in Nieuwkoop. Iedereen is daar welkom. Uitzendtijden Vanaf 13.00 uur ‘s middags zijn de verslaggevers regelmatig te horen op 89.3 Radio West. De bijdragen vanuit eetcafé ‘t Vliegend Paard in Nieuwkoop zijn op woensdag te horen tussen 18.00 en 19.00 uur.
In TV West Nieuws wordt vanaf 17.30 uur verslag gedaan.