Instellingen

ADO-kunstgrasmat naar sportpark Ockenburg

Kunstgras
Kunstgras

DEN HAAG - Het kunstgrasveld van ADO Den Haag gaat definitief naar sportpark Ockenburgh. De VVD wilde dat het voetbalveld naar HBS Craeyenhout verplaatst wordt omdat die vereniging lange wachtlijsten heeft. Maar het veld gaat toch naar Ockenburgh. Wel zal de gemeente bijdragen aan het aanleggen van een kunstgrasveld bij HBS.

De kunstgrasmat moet begin mei uit het ADO-stadion worden gehaald om tijdig het WK-Hockeyveld aan te kunnen leggen. Het college van burgemeester en wethouders heeft gekozen om het veld te verplaatsen naar Sportpark Ockenburgh.

Daarvoor is gekozen vanwege de financiën. ‘Omdat er binnen de sportbegroting geen budget beschikbaar is voor de aanleg van nieuwe kunstgrasvelden kan dit alleen worden gerealiseerd met externe financiering,’ schrijft het college aan de gemeenteraad.

Externe financier

Die ‘externe financier’ is de International School of The Hague. De leerlingen van deze school zullen gebruik gaan maken van het veld, net als de leden van de clubs Die Haghe, Toofan en PGS/VOGEL.

Ook heeft de mogelijkheid tot snelle aanleg van het kunstgrasveld op Sportpark Ockenburgh meegespeeld in de keuze. ‘Opslag van de mat is niet bevorderlijk voor de kwaliteit van het kunstgras. Daardoor dient de mat bij voorkeur gelegd te worden op een beschikbare accommodatie met de juiste onderbouw.’ 

Tegemoet komen

Toch zal het college ook HBS Craeyenhout tegemoet komen. ‘Met HBS is afgesproken dat deze vereniging in 2015 een kunstgrasveld zal aanleggen met financiering door HBS en een gemeentelijke financiële bijdrage,’ schrijft het college.

Kibbelen over plek

VVD en PvdA kibbelden over de plek waar het veld moet komen. Volgens de VVD moet HBS Craeyenhout het veld krijgen omdat die vereniging het veld het meest intensief zou gebruiken. Ook kunnen de wachtlijsten bij de vereniging weggewerkt kunnen worden. De PvdA vond dat de VVD daarmee kiest voor een sterke vereniging en niet voor een zwakke. De partij noemde het een ‘waanzinnig idee’ van de VVD.