Schilderswijk organiseert eigen lijsttrekkersdebat

schilderswijk krachtwijken vogelaarwijk anp
schilderswijk krachtwijken vogelaarwijk anp
DEN HAAG - De lijsttrekkers van de Haagse politieke partijen komen op 8 maart naar de Schilderswijk voor een groot verkiezingsdebat.
City Mondial, Het platform voor de Haagse Schilderswijk, Transvaal, Rivierenwijk en Stationsbuurt, wil daarmee de bewoners meer betrekken bij de actuele gemeentelijke politiek en hen stimuleren om te gaan stemmen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Tijdens het debat en op een verkiezingsmarkt komen onderwerpen aan de orde die juist voor de Schilderswijkers van belang zijn, aldus de directeur van het bureau, Peter Duivesteijn. ‘Wij willen de inwoners goed informeren en aan de hand van onderwerpen die in de wijk leven een levendig debat houden. Juist in onze wijk is het van belang dat we naar de stembus gaan. Door te gaan stemmen kunnen we invloed uitoefenen op onze buurt.’

Ook een verkiezingsmarkt

Het debat heeft plaats in theater De Vaillant en wordt geleid door Ferry Mingelen. Het begint om twee uur. In het theater is van drie tot vijf uur ook een verkiezingsmarkt. In de foyer vertellen de politieke partijen hoe zij zich de komende jaren willen inzetten voor de Schilderswijk en de bewoners. City Mondial brengt naast de markt en het debat ook een eigen verkiezingskrant uit.