West-Safari: Mevrouw van Driel

REGIO - DEN HAAG- Mevrouw Van Driel zit ons belangstellend aan te kijken als we de recreatiezaal binnenkomen. We vallen hier natuurlijk ook wel op met die camera en microfoon. Niet iedereen zit om praatje verlegen of kan zich verbaal nog goed uiten.
Maar mevrouw Van Driel is van een ander slag. Ze is dementerend maar heeft haar omgeving nog goed in de gaten en geeft daar ook haar commentaar op. Zo wil ze van ons gelijk weten wat we hier komen doen met die camera. Een hele terechte vraag vinden wij zo, dus we leggen haar onze bedoelingen uit. We willen graag met mensen praten over hun leven en het wonen in het verpleeghuis.
Nou daar wil mevrouw Van Driel iets over zeggen. Ze blijkt in de Schilderwijk te zijn opgegroeid, waar het altijd erg gezellig was. Mevrouw Van Driel is ook 1 keer getrouwd met zoals ze zelf zegt, een hele lieve man die inmiddels is overleden.

Talenknobbel

Ze is er trots op dat ze zoveel talen spreekt, naast Engels en Duits kan ze ook met Italiaans en Spaans uit de voeten. Hoeveel ze van die talen nog paraat heeft kunnen we niet achterhalen, want op een paar woordjes Spaans na krijgen we niets van haar talenknobbel te horen.

Complimentjes vliegen om de oren

Complimenteus is mevrouw Van Driel wel. Verslaggever Anita is volgens haar lekker grappig met al die gekke vragen die ze haar stelt. Al moet ze natuurlijk niet denken dat zij overal antwoord op krijgt. Anita gaat dan wel over de vragen, maar mevrouw Van Driel over haar eigen antwoorden.
Ook verslaggever Mark krijgt een complimentje. Dat hij zo’n mooi vest aan heeft. En die antraciet kleur is echt schitterend. De verslaggever gaat er van blozen.

Kleurrijke dame

Mevrouw Van Driel ziet er zelf ook op en top uit in een kleurrijke jurk. Om haar arm draagt ze glinsterende armbandjes. Anita vraagt of het cadeautjes zijn. Maar dat blijkt niet zo te zijn, want cadeautjes zegt ze, krijgt ze nooit. Misschien komt daar deze week nog wel verandering in.